Agenda cultural (Gencat)

Exposició "Llum a l'ànima. Palmira Jaquetti (1895-1963)"

dv., 27/11/2020 - 17:54
Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general. Com a dona d’una època en què era difícil ésser escoltada i valorada en el món intel·lectual i cultural, representa un paradigma de tantes altres dones, també anònimes, que van contribuir a construir un model de país. Enguany s'escauen els 125 anys del seu naixement. Amb aquesta exposició es vol donar visibilitat a l’immens treball que va realitzar en les missions de recerca de cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Els seus escrits de les memòries dels viatges i dels treballs de camp són un testimoni viu i directe de la vida rural dels anys 20 i 30 del segle passat, a part d’una mostra de la seva sensibilitat estètica, literària i humana. La mostra, que pretén donar una visió polièdrica de la seva activitat, s’ha estructurat en cinc grans blocs temàtics:     Els orígens familiars i l’anhel d’aprendre     Entregada a una professió: la docència     L’amor per les cançons populars. L’aportació folklòrica i etnogràfica     Un esperit lliure. La força de la creació     El compromís amb la Vall d’Aran. És comissària de l'Any Palmira Jaquetti Carme Oriol.   L’acte d'inauguració es farà el dissabte 28 de novembre a les 17 h de manera telemàtica i s’emetrà a través del canal del web de l’Any Palmira Jaquetti (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) i del canal del Museu de la Mediterrània.     Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.    

Exposició "El blat, un cultiu divers"

dc., 25/11/2020 - 22:30
Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

Jornada de portes obertes a la Fundació Josep Pla

dc., 25/11/2020 - 22:30
Dins de la programació de les festes de Nadal 2020-21.   Els participants en l'activitat hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

Love me tinder

dl., 23/11/2020 - 20:15
Dins de la programació del Teatre La Gorga corresponent al darrer trimestre de 2020.   A càrrec del Grup de Teatre de l'Ajuntament de Calonge amb Vera Zanetti, Xavier Perpiña, Meritxell Serra, Esteve Margarit i Montse Castaño.   Els assistents a l’espectacle hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.        

Un món de nadales

dl., 23/11/2020 - 20:15
Dins de la programació del Teatre La Gorga corresponent al darrer trimestre de 2020.   A càrrec de Cris Juanico.   Els assistents al concert hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.        

Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

dl., 23/11/2020 - 16:56
Dins de la programació del Teatre La Gorga corresponent al darrer trimestre de 2020.   Direcció: Marcel Sabaté   Els assistents al concert hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.        

L'art de la comèdia

dl., 23/11/2020 - 16:56
Dins de la programació del Teatre La Gorga corresponent al darrer trimestre de 2020.   Direcció: Jordi Massoni. A càrrec de la companyia Gespa Teatre amb Elena Buxeda, Xavi Casanovas, Àngels Dalmau, Juli Estanyol, Anna Ferrer, Jordi Massoni, Pep Oliu, Gemma Palet, Martí Pàmies, Marta Riera, Xavi Salvadó i Joan Sarquella.   Els assistents a l’espectacle hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.        

Eh Man Hé

dl., 23/11/2020 - 16:56
Dins de la programació del Teatre La Gorga corresponent al darrer trimestre de 2020.     Direcció: José Antonio Puchades i Julieta Gascón. A càrrec de la Compañía Zero en Conducta Els assistents a l’espectacle hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.        

Exposició del Pessebre del Museu de la Mediterrània

dj., 19/11/2020 - 16:25
El pessebre del Museu de la Mediterrània és possible gràcies a la iniciativa de Josep Mir i la col·laboració de Robotec, que cada any realitza un gran esforç per sorprendre el visitant amb un pessebre monumental diferent i original. Reprodueix amb una gran destresa i fidelitat el territori del Baix Ter amb el Montgrí, el riu Ter, les Medes i els pobles del voltant.     Aquest pessebre es clou pels volts del dia de la Candelera (2 de febrer), com es feia antigament.   Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

Visita guiada "Josep Pla. La diabòlica il·lusió d'escriure"

dj., 19/11/2020 - 13:21
Cal inscriure-s'hi prèviament (al tel. 972 305577 o bé a l'a/e: info@fundaciojoseppla.cat).   Els participants en l'activitat hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid. L'ús de la mascareta, el rentat de les mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.   Nota important:   Aquesta visita és susceptible de ser modificada o anul·lada en funció de la situació de la pandèmia del coronavirus COVID-19 i de les normes que estableixi, arribat el cas, el PROCICAT.      

Ganxotapes at home

dc., 18/11/2020 - 18:16
La nova proposta "Ganxotapes at home" publicarà a les xarxes socials de l’Àrea de Turisme de Sant Feliu de Guíxols (@visitguixols),al llarg de les setmanes de novembre un seguit d’instruccions per a poder participar al concurs, ja sigui a través de Facebook o Instagram. El concurs es desenvoluparà de la següent manera: Cada cap de setmana es proposarà als usuaris cuinar una tapa diferent amb uns requisits concrets que s’anunciaran a través de les xarxes socials.   Per a participar s'haurà de cuinar la tapa, fer-li una foto i publicar-la a les xarxes etiquetant @visitguixols i amb el hashtag #ganxotapesathome. Entre tots els participants se celebrarà un sorteig en què els guanyadors podran endur-se fins a 5 lots de premis de marxandatge de la ciutat: un premi per Facebook, tres per Instagram i un per Reel.       NOTA DE L'AGENDA CULTURAL:     La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.

Tour virtual per l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

dc., 18/11/2020 - 18:16
S'hi podrà veure la mostra "Diàleg entre Josep Amat (1901-1991) i els impressionistes".   NOTA DE L'AGENDA CULTURAL: La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.    

Instal·lació "Esquarterades"

dc., 18/11/2020 - 15:11
Maïs (Marisa Jorba Nadal) va realitzar la instal·lació "Esquarterades" el 2009 al Museu d’Art Contemporani de Fortaleza i de Sobral, a Brasil. El concepte inicial són els feminicidis, les tortures i els assassinats de centenars de nenes i dones a Ciudad Juárez (Mèxic). La instal·lació es compon d’uns maniquins recoberts de teles vermelles que simbolitzen les dones mortes. Entre els cossos s’hi col·loquen unes tanques de ferro que empresonen les dones que són víctimes de la violència de gènere. Aquesta violència contra les dones es presenta en gairebé totes les cultures i en molts àmbits (físic, sexual, psicològic i econòmic), que s’interrelacionen i les afecten a diferents nivells. El Grup de Dones de la Bisbal coneix l’obra de Maïs i s’hi interessa de seguida. En aquest moment Maïs proposa convertir el seu projecte en una exposició col·lectiva que visualitzi la violència de gènere i on la ceràmica doni una dimensió creativa diferent, que ajudi a créixer i a donar força al projecte inicial tot creant uns lligams amb el món ceràmic i establint una xarxa de col·laboració, suport i treball en comú. És amb aquest objectiu que Maïs i el Grup de Dones de la Bisbal ha treballat juntes per tal d’aconseguir el màxim de participació de les artistes ceramistes en el projecte.   Hi participen Pilar Aldana, Isabel Alcalá, Marta Darder, Núria Efe, Fiona Morrison, Ariadna Raventós, Antònia Roig, Marta Rucabado, Pilar de Torres i Michelle Wilson.   Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

El Circ dels Impossibles

dl., 16/11/2020 - 09:30
Espectacle familiar de màgia a càrrec del Mag Stigman.        

Visita virtual a la mostra "Albertí: l'etapa suïssa"

dv., 13/11/2020 - 19:33
A finals de l’any 2017 Frau Claudia Müller-Türler d’Unterstammheim (Suïssa) va llegar divuit obres del pintor Josep Albertí Corominas (Sant Feliu de Guíxols, 1913-1993) i va afavorir així l’ampliació del fons del pintor que està en dipòsit al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols gràcies al seu llegat testamentari personal. La rellevància de les obres que componen el Llegat Müller-Türler rau, molt especialment, en el període en què aquestes varen ser creades, o sigui durant el anys 60 del segle XX. Era un moment en què Josep Albertí, ja consolidat com a pintor guixolenc, cerca nous horitzons i passa temps fora de Catalunya: a França, a Alemanya (on rebrà lliçons de cant, la seva gran afició personal)  i a Suïssa.   Tour virtual a la mostra "Albertí: l'etapa suïssa"   NOTES DE L'AGENDA CULTURAL: Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants. La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.               

Exposició "Ceràmica XYZ"

dv., 13/11/2020 - 19:33
La impressora 3D genera un recorregut sinuós de manera laboriosa des del disseny coordenada a coordenada i així ens ho explicita aquesta exposició col·lectiva de títol cartesià (XYZ) on s’apleguen diferents creadors i dissenyadors, artesans postdigitals i restauradors.   Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

Exposició "Josep Pla vist per Eugeni Forcano"

dc., 11/11/2020 - 14:46
Exposició temporal de fotografia que s'emmarca en l'XI Biennal de Fotografia Xavier Miserachs que es fa a Palafrugell de l’1 d’agost a l'11 d'octubre. N'és comissari Salvador Murabà.   Els visitants han de respectar escrupulosament les mesures sanitàries de seguretat anticovid. És obligatori l'ús de la mascareta.

Exposició "Territori"

dt., 10/11/2020 - 01:02
El fotògraf Samuel Aranda (Santa Coloma de Gramenet, 1979) presenta Territori, una exposició de la qual és comissària Glòria Bosch que neix com un projecte documental, centrat en els territoris més immediats i propers de l’autor: Barcelona, l’Empordà i Santa Coloma de Gramenet. Durant un any i mig, Aranda ha compost un treball fotogràfic amb l'objectiu de mostrar-nos elements visuals sobre allò que som i com vivim en el nostre ecosistema. Aquesta immersió en el territori esdevé un procés sobretot d’interacció amb altres persones i llocs que, d’una manera totalment lliure, ens pot fer qüestionar i reconèixer les diferents realitats humanes, socials i polítiques que conviuen a Catalunya.     Els visitants hauran de mantenir escrupulosament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de mascareta és obligatori.

Exposició "Sota la llum del mar"

dt., 10/11/2020 - 01:02
La mostra "Sota la llum del mar" de la fotògrafa catalana Espe Pons (Barcelona, 1973) és un assaig fotogràfic que pretén dignificar totes les víctimes del franquisme de l’Espanya de la Guerra Civil i la postguerra. El projecte es basa en la història del germà petit de l’avi de la fotògrafa, Tomàs Pons Albesa, que va ser afusellat al Camp de la Bota de Barcelona l’any 1941 amb només 31 anys. Per tal de poder resseguir aquesta història, l’autora ha recorregut els indrets on Tomàs Pons Albesa va passar els darrers moments de la seva vida i ha recopilat informació de l’època relacionada amb el cas amb l'objectiu de reconstruir una història, fins ara, fragmentada.     Els visitants hauran de mantenir escrupulosament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de mascareta és obligatori.

Exposició "Premi de Fotografia 2020"

dl., 09/11/2020 - 21:52
Un any més, la Fundació Vila Casas ha convocat l’edició dels premis dedicats, de manera rotativa, a les disciplines de pintura, escultura i fotografia. Enguany és el torn de la fotografia i la mostra que es presenta al Museu Palau Solterra inclou les obres seleccionades pel jurat. El nom de l’obra guanyadora es farà públic el dia de la inauguració de l’exposició.     Els visitants hauran de mantenir escrupulosament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de mascareta és obligatori.

Pàgines